Скільки коштує утримувати автомобіль в Україні

Вартість автозапчастин в доларах вже підскочила для українців на 5%.

Про це повідомив експерт з питань легкої промисловості Асоціації постачальників торговельних мереж України Віталій Бушковский.

Експерт заявив, що ті поставки автозапчастин, які вже йдуть в Україну на замовлення на листопад, в доларах вже підскочили в ціні на 5%.

За словами Бушковского, відповідно, якщо курс долара ще виросте, то вартість автозапчастин істотно підстрибне – до 10%, як мінімум.

«У держбюджеті заплановано на три роки вперед підвищення курсу долара. Відповідно, так само будуть рости в ціні і автозапчастини. Буде курс по 30, значить, автозапчастини автоматично зростуть у ціні. У цьому випадку виробники будуть прагнути до підвищення цін на свої товари», – підсумував Бушковскій.

Нагадаємо, у вересні 2017 року споживча інфляція склала 16,4% в річному вимірі, а в місячному вимірі індекс споживчих цін виріс на 2%. Про це свідчать дані, опубліковані Державною службою статистики України (ДССУ).

Фактична інфляція перевищила прогноз, опублікований в інфляційному звіті за липень 2017 року. З початку 2017 року споживчі ціни в Україні зросли на 10,2%, повідомляє Державна служба статистики. Держстат відзначає, що ціни на продукти харчування та безалкогольні напої з початку року підвищилися на 13,7% (у вересні в порівнянні з серпнем – на 2,0%), на алкогольні напої та тютюнові вироби – на 17,7% (2, 7%), на одяг і взуття – на 1,7% (8,9%), на житлово-комунальні послуги – на 8,8% (0,4%), на послуги, пов’язані з охороною здоров’я, – на 4, 8% (0,5%), на транспорт – на 9,8% (1,5%), на освіту – на 14,7% (12%).

Всесвітній банк прогнозує інфляцію в Україні на рівні 10% в 2017 році.