Унікальний McLaren F1 в заводській упаковці виставили на продаж (Фото)

Британський продавець класичних автомобілів Tom Hartley Jnr виставив на продаж суперкар McLaren F1. Машину в заводській упаковці і пробігом 239 кілометрів зберігали в спеціальному приміщенні з керованим мікрокліматом останні 20 років. Ціна автомобіля невідома.

Виставлений на продаж автомобіль пропонується з повним набором заводських аксесуарів, які пропонувалися для моделі в 1990-х. Йдеться, зокрема, про оригінальні титанові інструменти з позолотою, а також годинник TAG Heuer з вигравіруваним на циферблаті номером шасі і автографом автора суперкара – Гордона Маррі.

Суперкар McLaren F1 з посадочною формулою 1 + 2 (водійське крісло розташовується по центру, два пасажирських – з боків) представили в 1992 році. У конструкції моделі використовувалися вуглецеве волокно, алюміній і титан. Двохдверку оснастили двигуном V12 об’ємом 6,1 літра виробництва BMW.

На McLaren F1 «атмосферник» видавав 627 кінських сил і поєднувався з шестиступінчастою механічною трансмісією, розробленою спеціально для суперкара. До сотні машина розганяється за 3,2 секунди, а її максимальна швидкість становила 372 кілометри на годину.