У рейтингу найбільш надійних машин змінився лідер

Авторитетне американське видання Consumer Reports опублікувало щорічний рейтинг надійності автомобілів
Цього року перше місце дісталося марці Toyota, яка піднялася в списку на одну позицію. Всього експерти, на основі відгуків автовласників, проаналізували 14 моделей виробника. Звання «найбільш надійної» удостоїлося купе 86, а більше за інші моделі марки своїх власників підводили пікапи Tacoma.

На другій сходинці рейтингу розташувався лідер минулого року – Lexus. Відзначимо, що японська преміум-марка ставала лідером цього рейтингу протягом останніх трьох років. Найбільшу повагу користувачів заслужив седан ES, в той час як позашляховик GX швидше розчаровував своїх власників.

Замикає трійку лідерів корейська Kia, яка піднялася на два рядки з минулого року. У модельному ряду марки найнадійнішою була визнаний Niro, звання найбільш ненадійною моделі відійшло до позашляховика Sportage.

Четверте і п’яте місце в рейтингу відійшло «німцям» – Audi і BMW відповідно. Так, найнадійнішим автомобілем першого бренду був визнаний кросовер Q3, оцінкою з занком «мінус» відзначився Audi A7.

Що стосується BMW, то надійніше всього себе проявило купе 2-й серії. А ось електричний i3 не знайшов схвалення серед споживачів.

У першу десятку рейтингу увійшли також марки Subaru, Infiniti, Buick, Honda і Hyundai.

Всього експерти проаналізували дані про 640 000 автомобілів, які надали майже 400 000 читачів видання.