Volkswagen вибачилася за тестування дизельних двигунів на мавпах

Керівники компанії Volkswagen принесли свої вибачення за проведення тестування дизельних двигунів на мавпах. Розробники в 2014 році змушували тварин дихати вихлопами, щоб довести «чистоту» вироблених моторів.

Представники Volkswagen заявили, що застосовувалися на той момент методи перевірки були неправильними. Керівництво вибачилося за прийняті неправильні рішення і за некомпетентність людей, які дали дозвіл на тестування за участю мавп. Роботу Європейської дослідницької групи фінансували компанії BMW і Daimler, проте пізніше вони спростували свою участь в даних експериментах. За словами фахівців, тестування з тваринами не є необхідними.

На сторінках видання The New York Times з’явилися відомості про перевірку. Вчені помістили 10 мавп в герметичну камеру і подавали вихлопи від включеного дизельного мотора. Примати протягом чотирьох годин дивилися мультфільми і дихали забрудненим повітрям. Метою експерименту було довести, що силові агрегати можна вважати чистими. Цей проект реалізували ще до великого скандалу під назвою «дизельгейт». Тоді виробників викрили у фальсифікації даних про рівень викидів від дизельних одиниць транспорту.


Не пропустіть