«Євробляхери» йдуть в наступ на Київ

Одна з груп, які об’єднують користувачів нерозмитнених автомобілів в Україні, має намір 11 липня провести акцію протесту в Києві під будівлею Кабінету Міністрів і Верховної Ради. «Евробляхери» висувають відразу кілька вимог.

Найперше – це припинити репресії проти користувачів авто іноземної реєстрації, які почастішали з появою постанови Кабміну №479. А також усунути від своїх посад чиновників – ініціаторів цієї постанови. На думку лідерів цієї групи – такими чиновниками є: глава ДФС Мирослав Продан, а також міністр МВС Арсен Аваков і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Крім того, «євробляхери» вимагатимуть від депутатів ухвалення до кінця року закону про так зване «доступне розмитнення авто».

При плануванні акції обговорювалися і більш радикальні дії, аж до блокування доріг до аеропорту Бориспіль і Жуляни, а також блокування всіх основних трас по всій території України. Але поки активісти вирішили почати свою акцію з урядового кварталу на Печерську в Києві.

Тим часом, в групі вже звучать і явно анархічні заклики, аж до створення власної транспортно-реєстраційної служби від імені народу України та т.п.

У списках не значиться. Чому депутати так і не захотіли навести порядок з «Єврономер»

Як вже раніше повідомляв AUTO-Consulting, в порядку дня голосувань у Верховній Раді на останній тиждень восьмої сесії автомобільних законопроектів №8487 і №8488, розроблені Комітетом Верховної Ради з питань податкової політики для врегулювання ситуації з засиллям автомобілів на єврономерах, в списку не виявилося. Немає там і інших альтернативних законопроектів.

І хоча ймовірність голосування по ним мізерно мала, Але вже стає очевидно, що інтереси «євробляхобізнесменів» в Парламенті посилено хтось лобіює. Адже кожен день затягування з вирішенням цього питання приносить фірмам, які поставляють в Україну автомобілі на польсько-литовських номерах мільйони доходів.

Джерело autoconsulting.com.ua

Не пропустіть