Українських водіїв грабують по-новому (Фото)

На українських дорогах процвітає новий вид грабежу. Шахраї все частіше звертають увагу на водіїв, які потрапили в ДТП. Вони допомагають постраждалим вибратися з авто, викликають швидку, але потім не забувають прихопити з собою цінності та гроші.

Наприклад, від невідомих постраждав водій вантажівки Renault Magnum, який 3 липня з’їхав в кювет в селі Довге Стрийського району Львівської області. В результаті водій отримав травму хребта.

«Аварія сталася о 15.00. О 15:05 в Моршинську лікарню поступив дзвінок, в якому повідомили про ДТП. В той момент водієві допомагали вибратися з кабіни невідомі люди. Після цього до місця аварії прибула машина швидкої допомоги.
Працівники швидкої допомоги відзначили, що коли вони підіжали до місця ДТП, троє молодих людей швидко покидали місце аварії», – розповідає водій Андрій Орестович.

Після того, як водій прийшов в себе, виявилося, що його обікрали. «З кабіни були вкрадені документи: паспорти (український та закордонні), водійське посвідчення, техпаспорт від вантажівки (Renault Magnum) і готівку (400 євро і 40 000 гривень)», – написав Андрій Орестович в співтоваристві «підслухано в Стрию». Він просить допомоги в пошуках цих людей. І додає – був змушений звернутися до громадськості, тому, що поліція нічим не допомогла.

Трохи раніше схожим чином в Одесі постраждав мотоцикліст, який зіткнувся з легковим автомобілем. Поки чоловік приходив до тями, у нього вкрали телефон. Це сталося 11 червня.

Крадіжка виявилася удвічі важкою ще й тому, що на телефоні був записаний номер цінного свідка, який сказав байкеру, що зняв момент аварії на реєстратор.

А в Києві не так давно всіх шокував нелюдський вчинок, створений «помічниками» з водієм «Славути», в яку в’їхав Opel з єврономером «JMB 096». Поки лікарі швидкої надавали чоловікові допомогу, хтось вкрав з його машини телефон і документи.

Зрозуміло, що такі випадки були і раніше, але дійсно велика кількість, яка трапляється зараз, говорить про вкрай негативну тенденцію. Злодії поспішають поживитися на чужій біді буквально «в прямому ефірі», випереджаючи тих, хто реально хоче допомогти.

Так що головне застереження для водіїв – бути уважними, розуміти, що однією лише аварією подія може не скінчиться, і тримати документи і цінності подалі від незнайомців.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть