Koenigsegg представить «апокаліптичний» гіперкар Ragnarok

Компанія Koenigsegg визначилася з назвою для свого нового гіперкара, його назвуть на честь скандинавського апокаліпсису – Ragnarok. Як пише The Supercar Blog, в модельній лінійці бренду новинка замінить Agera RS.

Шведським фахівцям належить побудувати автомобіль, маса якого буде майже на 200 кг менше від Agera RS і складе не більше 1 200 кг. Очікується, що новий гіперкар отримає під капот 1 460-сильний агрегат V8 з подвійним турбонаддувом. Так, модель виявиться на 100 кінських сил потужніше «топового» варіанти виконання Agera RS. Відзначимо, що новинка може отримати гібридні технології.

Раніше в Koenigsegg оголосили, що прем’єра нового гіперкара відбудеться в березні 2019 року на автосалоні в Женеві. По тизеру видно, що «апокаліптичний» Koenigsegg Ragnarok отримає задню частину, відмінну по стилістиці від існуючих моделей Agera RS і Regera. Зокрема, новинка обзаведеться переглянутими антикрилом.

Ще в квітні компанія припинила випуск Koenigsegg Agera RS, що дебютувала на Женевському автосалоні три роки тому. З тих пір було побудовано 25 таких гіперкарів. При цьому моделі вдалося встановити кілька рекордів швидкості завдяки прекрасній аеродинаміці і потужному бітурбованному мотору V8. З пакетом доробок 1MW його потужність досягає 1 360 сил, максимальна швидкість авто дорівнює 450 км/год.