В Україні з’явилася нова схема з «євробляхами»

В Україні спритні перегонщики авто на єврономерах обіцяють не тільки «класну машину за ціною Lanos», але і нібито можливість законно користуватися авто завдяки «тривалому транзиту» і навіть не перетинати кордон.

Причому в чинному законі немає ні слова про подібні «можливості. «Бізнесмени» заявляють, що машини ввозять із Литви в режимі «тривалого транзиту» і тому «кататися» можна необмежений час. Перетинати кордон раз на рік не доведеться.

В українському законодавстві немає ні слова про подібну можливість. Юрист Ольга Ніколаєнко, яка спеціалізується на митному законодавстві, пояснює: подібні пропозиції — «розведення лоха» і шахрайство.»Не існує «тривалого транзиту» при якому не потрібно буде перетинати кордон», — пояснює юрист.

Відповідно до закону, більше 10 днів користуватись машиною без української реєстрації можуть тільки іноземці і не більше року. Більше того, через два місяці після того, як автомобіль перетнув кордон, його необхідно зареєструвати в Сервісному центрі МВС. Лжепідприємці оформляють авто на литовські фірми, а українцям, які заплатили за машину, видають довіреності.

Джерело pogliad.ua

Не пропустіть