Німецькі експерти склали рейтинг найбільш надійних кросоверів

Німецьке видання Autobild провело масштабне дослідження, щоб визначити найнадійніші сучасні кросовери, повідомляє “АвтоЦентр“.

Випробування тривали з 2001 року, в кінці кожен автомобіль розібрали буквально до останнього гвинтика. Найнадійнішими з усіх протестованих “паркетників” виявилися KIA Sportage і Volvo XC60 – загальна кількість поломок і проблемних моментів склало менше десяти на двох. Найсерйознішою з них виявився знос задніх гальмівних колодок у шведського кросовера. Замикає трійку лідерів Hyundai Tucson, за яким слідують розділивши четверте місце Mazda CX-5 і Suzuki SX4 S-Cross. Всього в рейтингу виявилося 12 машин. Місця з 6-го по 12-е посіли Peugeot 2008, Nissan Qashqai, MINI Countryman, Ford Kuga, Citroёn C4 Cactus, Audi Q3 і Subaru XV.

В середньому кожен учасник тесту проїхав близько 100.000 км, і не всі показали себе так само добре, як лідери змагання. Наприклад кросовер, що зайняв останній рядок рейтингу Subaru XV неприємно здивував великою кількістю проблем на кшталт передчасно зношеної муфти, корозії деталей шасі і величезною кількістю постійно наростаючих шумів. В автомобілі нарахували 44 неполадки.


Не пропустіть