Tesla Model 3 визнали одним з найбезпечніших авто за підсумками краш-тестів

Організація NHTSA перевірила рівень безпеки електрокара Tesla Model 3 в ході краш-тестів. Автомобілю вдалося заробити п’ять балів з п’яти можливих.

Експерти NHTSA оцінили американську Tesla Model 3 в п’ять балів, причому модель отримала максимальну оцінку в усіх типах випробувань. Оскільки у електрокара спереду відсутній ДВЗ, кузов має велике місце для деформації, що дозволяє краще амортизувати удар.

Завдяки розміщеним під днищем акумулятора модель має низький центр тяжіння, що знижує ризик перекидання. Відзначимо, що безпеку електромобілів Tesla Model S і Model X також відповідає п’яти зіркам. Tesla Model 3 користується ажіотажним попитом, попередні замовлення на нього оформили вже близько 400 000 автолюбителів з усього світу.

Нагадаємо, що раніше в Consumer Reports порахували Model 3 недостатньо безпечним автомобілем, оскільки гальмівний шлях цієї машини досягав 46 м при гальмуванні на швидкості в «сотню», що набагато гірше результат інших сучасних «легковиків». Однак після доопрацювання моделі потрібно приблизно на 5,8 м менше до зупинки.


Не пропустіть