Гройсмана занепокоїла ситуація на дорогах (Відео)

Дорожній фонд України на 2019 рік становить трохи менше 55 млрд. Тож, вдасться побудувати навіть більше автошляхів, ніж у 2018-му. Окрім того, акцент робитиметься і на безпеці дорожнього руху – застосовуватимуть цілу низку елементів, що створюватимуть бар’єри для порушення Правил дорожнього руху.

Про це під час засідання уряду, яке транслював телеканал ZIK, зазначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він розповів, що Дорожній фонд 2019 року становитиме трохи менше 55 млрд. Відтак, у державі «системно продовжуватиметься» будівництво автошляхів.

«Наступного року побудуємо ще більше, ніж у 2018-му. Цей напрямок буде підсилено», – запевнив прем’єр-міністр.

Адже, за його словами, це є прикладом системного підходу до вирішення проблеми – розроблений стратегічний план розвитку доріг до 2022 року. Ним визначено, скільки ресурсів потрібно залучити та створено відповідні механізми.

«Кожного року ми виконуємо свій план, який і є нашою дорожньою картою системних дій», – зауважив Грйосман.

Він розповів, що буде збережений і підхід до безпеки дорожнього руху.

«Мене дуже непокоїть травматизм та смертність на дорогах, це величезна проблема. Та технічними засобами – через освітлення пішохідних переходів, острівці безпеки, кругові рухи та цілий ряд елементів – створюємо реальні бар’єри для порушення правил», – зазначив глава уряду.

Водночас він наголосив на необхідності продовження модернізації залізниці, зокрема – її рухомого складу.

«Це передбачено відповідним планом Міністерства інфраструктури і «Української залізниці», – підкреслив Володимир Гройсман.


Не пропустіть