Volkswagen готує до виходу доступний електромобіль

За останні роки компанію Volkswagen неабияк поплескав «дизельгейт» – розгляд, пов’язаний із заниженням кількості емісій в вихлопі дизельних моделей. Тепер концерн хоче реабілітуватися, випустивши недорогий електромобіль з великим запасом ходу.

Модель отримала кодову назву ID і є міським хетчбеком на електричній тязі. За попередніми даними, вона зможе проїхати до 550 км без підзарядки – це більше, ніж запас ходу Tesla Model X P100D. При цьому за ціною електромобіль виявиться не дорожче “Гольфа” і вкладеться в діапазон 24 000-32 000 доларів. Виробник уточнює, що найбільш доступною буде версія з обмеженим запасом ходу, який складе 330 км. Максимальну швидкість обмежать на позначці 160 км/год, щоб не перевантажувати батареї.

Заряджатися машина буде від уніфікованих станцій на 125 кВт, півгодини з «розетки» дадуть 400 км пробігу. Реліз серійної версії очікується в 2019 році, Volkswagen збирається продавати ID безпосередньо, а не через дилерські мережі. Для цього буде створено інтернет-магазин, в якому клієнти зможуть вибрати версію, колір і список опцій.

Якщо все піде за планом, концерн може відновити втрачену довіру споживачів. Зараз в Європі зростає популярність електромобілів, а недорога і компактна модель з таким запасом ходу повинна стати бестселером. Поки в цій ніші грає тільки BMW i3, чий цінник починається від 43 000 доларів.


Не пропустіть