Авто на єврономерах в Україні продають за ціною смартфона

За словами глави комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, власники авто на єврономерах поповнили бюджет на 5 млрд. гривень. Щодня в Україні розмитнюють по 4-4,5 тис. цих машин.

Однак далеко не всі зможуть розмитнити євробляхи. По-перше, далеко не всі можуть знайти власника авто в Литві, Польщі або іншій країні ЄС. По-друге, пільговий період розмитнення з 50% знижкою закінчиться вже 22 лютого. Ну і по-третє, сильно старі машини розмитнювати просто невигідно.

Ось і виходить, що деякі нерозмитнені авто в Україні легше продати за будь-які гроші. Загалом, аби сплавити швидше і не платити штраф, який по закінченню перехідного періоду складе до 170 тис. гривень.

Так що останнім часом інтернет просто кишить оголошеннями з продажу авто на єврономерах за $ 500-1000, тобто за ціною крутого смартфона. Мовляв, нехай хтось інший розгрібає проблеми в майбутньому. Хоча багато хто купує такі євробляхи як авто-донорів.

Тим часом, депутати пропонують продовжити 50-відсоткову знижку на акциз ще на 90 днів, тобто до 23 травня. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.


Не пропустіть