Ввезення машин з єврономерами: в Україні з’явилася хитра схема

На кордоні застрягли 12 машин, які спробували завести за такою схемою

В Україні придумали хитрий спосіб обійти розмитнення машин з європейськими номерами.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це з посиланням на активістів “Авто Євро Сили” повідомляє ТСН.

Транспортний засіб реєструють на європейську фірму, яка нібито, згідно з договором, поставляє товар для українських компаній. Активісти стверджують, що в таких випадках розмитненню машини не підлягають.

“Є стамбульська конвенція, ратифікована Україною, Україна є учасником. Яка прописує всю процедуру ввезення товару в Україну автомобілями не української реєстрації”, – аргументує активіст Дмитро Юмаєв.

Разом з тим, зараз застрягли на кордоні 12 машин, які спробували завести за такою схемою – авто зареєстровані на литовську фірму, яка за угодою направила вантаж українській компанії (в машинах знаходяться коробки з папером). Прикордонники не пропускають авто, водії перечікують в готелі.

Начальник управління організації митного контролю Львівської митниці Степан Бочаров пояснює, що Україна і Литва дійсно мають угоду про міжнародні перевезення пасажирів і вантажів, але нею передбачено, що вантажні перевезення здійснюються вантажним транспортом.

Юристи погоджуються з прикордонниками, але відзначають, що лазівка все-таки існує – активісти можуть довести, що між водіями та литовською фірмою не трудові, а цивільно-правові відносини.


Не пропустіть