Названо машини із найвищою якістю збірки

Компанії JD Power проаналізувала якість збірки нових автомобілів, зібравши відгуки реальних власників.

Для цього експерти відстежили, з якою кількістю поломок і несправностей новоспечені власники зіткнулися за перші 90 днів використання свого автомобіля. Після підбиття підсумків з’ясувалося, що найменшу кількість проблем підкидають машини корейської марки Genesis – це преміум-підрозділ концерну Hyundai-Kia. На 100 машин цього бренду довелося всього лише 63 скарги.

Замикають трійку лідерів теж «корейці» – Kia (70/100) і Hyundai (71/100). Для порівняння, кращі серед німецьких марок – Mercedes-Benz і Porsche – зайняли лише 16 і 17 позиції.

З четвертого по шосте місця розташувалися американські Ford, Lincoln та Chevrolet. А ось японські Lexus і Toyota змогли зайняти лише сьому і восьму позицію… Втім, у всіх перерахованих марок результат кращий за середній по галузі. До речі, середній показник залишився незмінним – 93 проблеми на 100 автомобілів, але є нюанси: поліпшили якість 13 брендів, а у 18 компаній нові машини стали гірші.

Окремо відзначимо, що експерти похвалили марки Dodge і Volvo – обидва стали краще на 8 проблем. Найсильніше підтягнув якість британський Land Rover (мінус 37 проблем), за яким впевнено прямує споріднений Jaguar, який зменшив кількість скарг на 18 одиниць. Втім, вибухова динаміка не допомогла британцям переміститися всередині рейтингу – всупереч старанням, обидві марки продовжують замикати підсумкову таблицю.


Не пропустіть