Російський автопром оголосив про повну зупинку виробництва

Компанія АвтоВАЗ оголосила про повну зупинку з середи, 3 липня, виробництва автомобілів, яке до сьогоднішнього дня велося на заводах в Тольятті і Іжевську. Причиною цього названий зрив поставки комплектуючих з нижегородньго ТОВ «Завод Автокомпонент».

«АвтоВАЗ робив все можливе для недопущення цієї ситуації і вживає всіх необхідних заходів для якнайшвидшого відновлення виробництва», – сказав РБК представник АвтоВАЗу.

Він не зміг уточнити, коли можуть відновити виробництво, але запевнив, що припинення виробництва в даний момент не впливає на доступність автомобілів Lada в дилерській мережі. Представник АвтоВАЗу також не сказав, скільки у компанії зараз готових автомобілів, які можуть продаватися через дилерську мережу.

У повідомленні АвтоВАЗу, що надійшов в РБК, відзначається, що компанія залишає за собою право стягнути з несумлінного постачальника понесені збитки.

З 1 липня АвтоВАЗ підняв ціни практично на всі версії автомобілів Lada Vesta і Lada Granta, вартість автомобілів зросла на 5 тис. руб.

АвтоВАЗ – найбільший виробник автомобілів в Росії. За підсумками січня-травня 2019 року компанія продала 143,4 тис. автомобілів Lada (на 4% більше, ніж роком раніше), зайнявши 21% ринку, випливає з даних Асоціації європейського бізнесу. У травні компанія продала 28,74 тис. машин.

АвтоВАЗ належить компанії Alliance Rostec Auto BV – спільному підприємству альянсу Renault-Nissan (контролює СП) і держкорпорації «Ростех».