Стівен Сігал відзначив гарні характеристики української броньованої амфібії Storm (Відео)

В Абу-Дабі, на виставці озброєння і військової техніки IDEX-2021, пройшла презентація броньованої гусеничної амфібії Storm. Машина спільно розроблена українською компанією Highland Systems і канадською – Streit Group. В презентації броньовика приймав участь голлівудський актор, майстер бойових мистецтв, і поціновувач зброї – Стівен Сігал.

Актору дуже сподобалася машина. Він відзначив універсальність броньовика: “Він може пересуватися по воді, і по суші, він
броньований і захищений від вибухівки. Це вражає.” – сказав Сігал.

Також актор відзначив зовнішній вигляд амфібії. На його думку дизайн машини, це суміш “Ламборгіні” та винищувачів “Стелс”.

Storm – це перша в світі гібридна броньована амфібія. Машина масою 8 тон оснащена двома основними електродвигунами потужністю 590 к.с. і двигуном для пересування по воді потужністю 204 к.с. Для зарядки акомуляторів передбачений дизельний генератор.

Машина може рухатися із максимальною швидкістю – 140 км/год по суші, і 30 км/го по воді, максимальна швидкість заднього ходу – 20 км/год.

Storm має гарне розприділеня навантаження на гусениці, що дозволяє долати протитанкові мінні поля, а при вимкненому дизельному генераторі є невидимим для тепловізорів противника.