Для армії створили безшумну тактичну бронемашину (Фото)

Компанія Oshkosh Defense зі США створила безшумну версію броньовика моделі JLTV. Його переміщення місцевістю зафіксувати неможливо через малошумний гібридний силовий агрегат.

Це легка тактична машина, її призначенням є перекидання живої сили до місця виконання бойового завдання. Йдеться про електрокар для військових. Безшумний привід має низку переваг, у тому числі завдяки ефективності використання електроенергії. Керівництво компанії пообіцяло корпусу морської піхоти США та сухопутним підрозділам, що броньовик виправдає себе в особливих умовах на полі бою.

Бойова машина для перевезення піхоти отримала потужний акумулятор потенціалом 30 кВт·год. При потребі забезпечується безшумний рух, і навіть проведення спостереження за противником. Машина має основний дизельний двигун, який заряджає літій-іонну батарею. У такому випадку необхідна підзарядка акумулятора за допомогою з’єднувального кабелю від зовнішньої станції.

Броневик має покращену паливну ефективність. Генератор здатний забезпечити потенціал до 1,5 кВт, у такому разі машина буде повністю придатна до бойового застосування. Компанія запропонувала військовим електрифікувати парк легких тактичних броньованих колісних машин без будь-яких збитків їх технічним характеристикам.


Не пропустіть