Німеччина запропонувала Україні самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000 (Фото)

Україна отримала від німецької компанії Krauss-Maffei Wegmann пропозицію про постачання 100 одиниць самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000. Вартість знарядь, включно із запасними частинами і навчальним комплектом, становить 1,7 млрд євро. Також компанія може продати гаубиці на бронетранспортери Boxer за 1,2 млрд євро.

Panzerhaubitze 2000 може вести вогонь на відстані 30 км від точки ураження, тому ця техніка часто їде за основними бойовими машинами. САУ оснащена 155-мм гарматою з довжиною ствола 52 калібру. Також вона має автоматичну систему заряджання з боєкомплектом в 60 снарядів і 228 модульних метальних зарядів, систему виявлення вогню і автоматичного пожежогасіння. PzH 2000 здатна випускати три снаряди за дев’ять секунд або десять за 56 секунд.

За даними видання Welt, поставки гаубиць відбуватимуться за круговою схемою. У разі отримання згоди від української сторони, Німеччина може поставити в Київ свої знаряддя для прискорення процесу, тоді як на нові доведеться чекати близько пів року.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть