Волонтери купили 100 нових пікапів для ЗСУ (відео)

Автопарк Збройних сил України вже найближчим часом поповниться сотнею нових пікапів. Таку велику партію авто придбали волонтери благодійного фонду «Повернись живим».

Про це повідомляється на сторінці організації у Facebook, передає MMR.

Керівник військового підрозділу фонду Андрій Римарук повідомив, що всього за три дні всі 100 пікапів вже будуть в Україні. Після цього їх зареєструють і почнуть розподіляти серед підрозділів ЗСУ. Пріоритет буде відданий мобільним вогневим групам, які швидко пересуватимуться по фронту і полюватимуть, насамперед, за повітряними цілями.

Вартість кожного автомобіля становить 26 тисяч євро. Таким чином, сумарно волонтери змогли зібрати 2,6 мільйонів євро на пікапи для наших захисників.

Купити пікапи та швидко підготувати їх для армії допомогла компанія Pulsar Expo з Братислави. Вона заснована українцями та прославилася екстремальною позашляховою технікою Torsus.

«Насправді за цим договором стоїть титанічна робота. За кілька днів після оплати — у рекордний для таких операцій термін — Pulsar Expo підготували машини для відправлення, а ми з командою Фонду, зі свого боку, організували логістику. Одночасна доставка 100 пікапів — дуже непросте завдання, але ми його виконали», — каже А. Римарук.