Україна отримає потужні тягачі танків

Танкові тягачі Oshkosh M1070 вже готові для відправки із США в Україну.

Про це повідомив Юрій Бірюков.

«Через півтора місяці очікувань, тонни документів та листів, допомоги Посольства США в Україні фонд “Справа громад” отримала ліцензію на купівлю найбільшого танкового тягача у світі – Oshkosh M1070. Лафет для перевезення танків (до 70 тонн) не вимагає ліцензії та купуватиметься окремо», – йдеться у повідомленні.

За його словами, наразі йдеться про два надважкі тягачі, які дуже потрібні армії. Адже що далі просуваються наші військові, то довше плече транспортування, а гусенична техніка має обмежений моторесурс. Тому швидкість логістики важкої техніки має величезне значення.

«Два Oshkosh M1070, про які домовились волонтери, вже обслужені, перевірені та підготовлені. Запчастини та розхідники заготовлені», – пише Юрій Бірюков.

Нагадаємо, Oshkosh M1070 – тягач-транспортер армії США. Під час експлуатації до M1070 приєднується напівпричіп M1000 (DRS Technologies). Така комбінація призначена для транспортування, розгортання та евакуації бронетранспортерів, танків, самохідної артилерії, броньованих бульдозерів та інших важких транспортних засобів.


Не пропустіть