ЗСУ отримали потужний автомобіль-тягач (Фото)

Українські військові отримають найбільший у світі восьмиколісний тягач M1070 Oshkosh. Машина призначена для доставки на позиції важкої артилерії, наданої раніше Україні західними партнерами.

Як передає MMR, про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив п’ятий президент України Петро Порошенко, який брав участь у збиранні коштів на придбання цієї вантажівки.

«Цей американський восьмиколесний велетень — тягач Oshkosh. Він заходить у будь-яку багнюку і витягує на позиції важкі, потужні іноземні артилерійські системи. Такого не було в армії. Не було. До цього дня», – йдеться у дописі.

За його словами, вантажівку передадуть одній з бригад, оснащеній лише натівськими зразками самохідної артилерійської техніки.

Зазначимо, Oshkosh M1070 — тягач — транспортер танків армії США. У поточній експлуатації в конфігураціях A0, A1 і M1300 M1070 з’єднується з напівпричепом M1000 DRS Technologies. Основним призначенням цієї комбінації для армії США є транспортування танка M1 Abrams. M1300, описаний в окремому підрозділі, призначений для дорожнього руху в Європі та працює з іншим причепом.

Ця модель також використовується для транспортування, розгортання та евакуації бронетранспортерів, самохідної артилерії, броньованих бульдозерів та інших важких транспортних засобів і обладнання всіх типів.


Не пропустіть