Україна отримала черговий БРІМ Bergepanzer 2 від Німеччини (Фото)

Німеччина продовжує підтримувати Україну у боротьбі з російськими окупантами та постачати різного роду військову техніку.

У звіті Федерального уряду Німеччини з’явилася інформація про те, що вона передала ще одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину Bergepanzer 2, один автомобіль швидкої допомоги, два вилкові навантажувачі та тринадцять машин прикордонної служби. Вся ця техніка вже найближчим часом вирушить до тих підрозділів, де вкрай необхідна.

Відомо, що це вже 14 ремонтно-евакуаційна машина Bergepanzer 2, яку передала Німеччина з початку повномасштабної війни в Україні. Інженерні підрозділи ЗСУ активно використовують їх для відновлення пошкодженої в боях техніки (установка або демонтаж башти, двигунів та інше).

BPz-2 побудована на шасі танка Leopard 1, але має видозмінений корпус. Замість башти з гарматою має 13-тонний кран і є потужна лебідка з тяговим зусиллям 69 тонн. Також машина комплектується зварювальним та різальним обладнанням, яке допомагає ремонтувати техніку в польових умовах.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть