США готуються передати Україні БМП Stryker – що в них особливого

Нещодавно з’явилася інформація про можливу передачу Україні черговій партії бронетехніки зі США, пише auto.bigmir.net.

Останнім часом експерти дедалі більше побоюються масованого наступу РФ на Україну цієї весни. У зв’язку з цим багато країн розглядають можливість посилення військової допомоги для України. Серед іншого, військові експерти зі США пропонують передати Україні партію броньованих колісних машин Stryker для посилення ЗСУ, передає Politico.

Представники Міноборони США заявляють, що Stryker може стати частиною наступної військової допомоги. Водночас у Пентагоні зазначили, що остаточного рішення про передачу колісних бронетранспортерів Україні поки що не ухвалили. Stryker являє собою восьмиколісний броньований автомобіль, який має підвищену прохідність по бруду, снігу та піску, хоча їхня прохідність порівняно нижча за гусеничну техніку.

Представник Міністерства оборони США зазначив, що Stryker не настільки гарний, як БМП Bradley, якщо брати танковий бій, але водночас Stryker відмінно підходить для захисту піхоти в ближньому бою. Виробником бронетехніки є General Dynamics Land Systems, компанія чиї бронетранспортери Bisson вже помітили на передку в Україні (точніше її канадської філії).

У варіанті класичного бронетранспортера, техніка має на озброєння кулемет калібру 12,7 мм або автоматичний гранатомет. Усередині міститься 3 члени екіпажу та 12 осіб десанту. Як і з більшістю подібних бронемашин, на основі Stryker створено різні бойові, інженерні та спеціалізовані машини.


Не пропустіть