Німеччина готує до відправки в Україну 500 вантажівок Iveco та Renault (Фото)

Урамках чергового пакету військової допомоги Німеччина має намір відправити в Україну 500 вантажівок. На потреби ЗСУ передадуть такі машини, як Iveco VM90, Iveco ACL 90 та Renault TRM 2000.

Повідомляється, що це багатоцільові військові машини, потреба у яких є в української армії. Усі вони пройшли необхідне технічне обслуговування та перебувають у повністю робочому стані. Тож уже найближчим часом вони стануть на службу ЗСУ.

Нагадаємо, італійський Iveco VM 90 є щось середнє між тактичним позашляховиком і вантажівкою. Він побудований на базі Iveco Daily та відрізняється високою прохідністю. За рахунок кліренсу 260 мм автомобіль може долати броди глибиною до 1,4 метра. На кузов можна встановити кулемет або навіть легку гармату.

Iveco ACL 90, розроблений італійською компанією Lancia Veicoli Industriali, призначений для перевезення вантажів та особового складу. У кузові машини може розміститися до 12 людей. Аналогічне призначення і у французького Renault TRM 2000. Завдяки високому дорожньому просвіту та повному приводу він здатний переміщатися навіть суворим бездоріжжям.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть