Презентували інноваційний багі для українських захисників (Відео)

Ми вже неодноразово розповідали про те, що одним із найбільш затребуваних видів техніки на фронті є легкі маневрені автомобілі з високою прохідністю. З моменту початку війни майстри в різних куточках країни займалися створенням подібних багі і на сьогодні у лавах ЗСУ працює вже кілька сотень таких авто, повідомляє auto.bigmir.net.

Водночас майстри з різних куточків України продовжують створювати нові зразки подібної техніки для потреб українських захисників. Нещодавно свій варіант багі представили і майстри з Вінниці, які створили свій перший багі для розвідників із Гостомельської бригади. Насамперед нова техніка використовуватиметься для перевезення особового складу та боєприпасів.

Автори проекту стверджують, що їх багі здатний їздити практично будь-якою місцевістю та в будь-яку погоду. При цьому на відміну від багатьох схожих проектів, начинку у вигляді двигуна та коробки взяли з німецької Audi, а не старих радянських авто. Каркас сидіння та кермо транспортного засобу були виготовлені самостійно. З “наворотів” у багі є планшет, який використовують як екран для камери нічного бачення.

Цей багі має стати чудовою альтернативою пікапам, а ось вартість такої саморобки виявилася чималою – понад 400 000 гривень (майже 10 000 доларів). При цьому майстри не мають наміру зупинятися і вже взяли в роботі ще кілька машин. Наразі йде в першу чергу над швидкісним транспортом для підрозділів розвідки.


Не пропустіть