Українські військові затрофеїли рідкісну бронемашину російських окупантів (Фото)

На одному з напрямків наші захисники відтіснили росіян та захопили трофеї з рідкісною БМП-2. Відповідні кадри показали аналітики з групи «Тиск».

Як з’ясувалося, що бойова машина піхоти була оснащена рідкісним комплектом додаткового захисту 675-сб3КДЗ. Цей комплект складається з полімерних панелей, що мають захистити машину від вогню противника. Панелі мають «позитивну плавучість», тобто амфібійні можливості машини зберігаються.

За словами експертів, полімерні панелі можуть мати не тільки протикульові властивості, а й протикумулятивні, відіграючи роль NERA-елементів.

Зазначимо, що це не перший випадок зіткнення українських сил з бронетехнікою, яка оснащується комплектами 675-сб3КДЗ. Таку машину наші захисники вже знешкоджували у 2022 році.

БМП-2 — радянська гусенична бойова машина піхоти, призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності, озброєності та захищеності. Модель оснащена 6-циліндровим дизельним двигуном потужність 300 к.с. та механічною трансмісією.


Не пропустіть