Автомобілі КрАЗ перетворили на квартири для українських захисників (Відео)

Днями у самому центрі Києва біля будівлі мерії було виставлено армійський всюдихід КрАЗ-255Б1. Це одна із двох машин, яку волонтер Роман Пастушенко спеціально підготував для потреб ППО. Обидва КрАЗи несуть на своїх кабінах та кузовах імена наших захисників – Олександра Чуйко та Дмитра Доманова, які героїчно загинули на фронті, повідомляє «Автоцентр».

Зазначимо, що кременчуцькі всюдиходи були придбані у Фінляндії за 12 тис. євро та пригнані звідти своїм ходом. На доведення автомобілів пішло кілька місяців. Довелося попрацювати над паливною апаратурою, попотіти над електрикою та пневматичною системою, замінити АКБ та оновити кабіну.

Автомобілі прибули без кузовів, тому що до цього використовувалися як машини ПМП (понтонно-мостового парку). Тому для них збудували два житлові кузови-фургони – справжні смарт-квартири площею 13 м кв кожна. Тут чудова теплоізоляція, склопакети, є газ та вода і навіть душова. Роман також пригнав із Фінляндії бортовий ЗІЛ-131 Kuuma, який уже передали до одного з підрозділів ППО.

Загальний бюджет на три машини склав 1 млн 755 тис. грн. Щоб закінчити проект по КрАЗам залишилося зібрати ще трохи – 475 тис. грн. Тому волонтер просить усіх небайдужих допомогти донатами.


Не пропустіть