В Україні розробляють новий броньований автомобіль для медичної евакуації

Про продовження розробки надсучасної броньованої медичної евакуаційної машини розповіла в інтерв’ю Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода заступниця Міністра стратегічної промисловості України Анна Гвоздяр.

У своїй заяві Гвоздяр відзначила ініціативу приватної компанії щодо розробки медичної евакуаційної версії бронемашини «Козак», призначеної для евакуації та транспортування поранених з поля бою та надання необхідної медичної допомоги.

Нова броньована медична евакуаційна машина побудована на колісному шасі 4×4 з посиленим броньованим корпусом. Його механічні компоненти базуються на платформі вантажівки Ford F550, посиленій відповідно до суворих військових вимог.

Задній медичний відсік розрахований на розміщення одного медичного працівника та до чотирьох постраждалих. Оснащена двома задніми дверима для швидкого входу та виходу поранених, медична кабіна спрямована на оптимізацію медичної допомоги в критичних ситуаціях.

Наразі тривають ретельні випробування та узгодження з відгуками військового персоналу, щоб налаштувати характеристики та функціональні можливості цієї нової броньованої машини, гарантуючи, що вона відповідає конкретним потребам і перевагам військовослужбовців.

Джерело wheel-news.com