Відсьогодні військовим можна передавати автівки напряму, а не через військову частину

Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги, який дозволяє передачу авто конкретному військовому набув чинності.
Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт №9111, який парламент ухвалив 8 листопада, був підписаний Президентом Володимиром Зеленським 21 грудня і опублікований того ж дня.

Згідно з текстом, він набуває чинності через місяць після публікування. Відповідно він набув чинності сьогодні, 21 січня.

Тимчасово, на період війни Росії проти України, за спрощеним порядком, встановленим Кабінетом Міністрів, визнаються гуманітарною допомогою транспортні засоби, кінцевими набувачами яких є військовослужбовці, для використання під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України.

Також спрощується процедура ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги, на період дії воєнного стану законодавчо закріплюється встановлення спрощеного порядку визнання гуманітарною допомогою за декларативним принципом без рішення Мінсоцполітики.

Запроваджується необхідність використання електронної системи обліку гуманітарної допомоги (вона запрацювала в Україні 1 грудня). За цей час у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги зареєструвалися 3053 отримувачів. Загалом у ньому вже понад 4,5 тисячі юридичних осіб, які можуть офіційно ввозити гуманітарну допомогу до України.

Розширюється перелік отримувачів гуманітарної допомоги. Раніше це могли бути зареєстровані в Україні благодійні фонди та громадські організації з визначеними напрямками статутної діяльності.

Джерело ukranews.com