В Україні представили оновлену версію нового бронеавтомобіля «Варта» (Фото)

Українська приватна компанія «Українська бронетехніка» представила оновлену версію свого нового бронеавтомобіля «Варта» з посиленою протимінної захистом. Про це повідомляє кореспондент видання «Народна армія» – Роман Туровець на своїй сторінці в фейсбук.

Варто зауважити, що розробники врахували ряд зауважень від українських силовиків після дослідної експлуатації першої партії нових бронемашин. Бронеавтомобіль «Варта», перш за все, отримав нову форму капота і решітки радіатора, яка раніше викликала багато суперечок. Крім цього, була встановлена бойова башта нової конструкції з можливістю використання кулемета 12,7 мм Перші бронемашини «Варта» надійшли у війська без штатного озброєння, пише wartime.org.ua.

За базу бронеавтомобіля використовується вантажне шасі МАЗ, яке збирається за ліцензією на підприємстві «Богдан» у Черкасах. На даний момент на бойових машинах стоїть російський двигун ЯМЗ, потужністю в 270 к.с., проте на наступні машини розглядається можливість установки двигунів Cummins потужністю 300 к.с.

Лобове скло куленепробивне, складається з двох склоблоків. По бортах бойового відділення є четверо дверей (двоє дверей призначені для водія і командира машини, ще двоє дверей ведуть в десантне відділення). У верхній частині кожної двері встановлений куленепробивний склоблок і обладнана закрита заслінкою амбразура для ведення вогню зі стрілецької зброї. Ще шість амбразур (по три з кожного боку) розташовані у верхній частині бортів десантного відділення.

Станом на початок квітня 2016 року, вартість однієї бронемашини оцінювалася в межах 5,5 – 7,5 млн гривень. Перші десять бронемашин «Варта» були передані в квітні 2016 року у озброєння підрозділам Національної гвардії України.


Не пропустіть