В Україні відродять перше покоління бойової машини Т-84 «Оплот»

Міністерство Оборони України підписало контракт з харківським підприємством «Завод імені Малишева» на відновлення і часткову модернізацію першого покоління танків серії Т-84 «Оплот», про це повідомляє портал military-informant.com.

Базовий варіант танка Т-84 (об’єкт 478ДУ2) був розроблений в першій половині 1990-х років на базі радянського основного бойового танка Т-80УД. Всього було випущено близько 10 бойових машин, які взяли участь у військовому параді на честь дня Незалежності України в серпні 2001 року. Бойові машини Т-84 в подальшому були передані частинам Збройних Сил України та Академії Сухопутних Військ України для навчання і підготовки майбутніх фахівців.

Тривалий час танки Т-84 першого покоління перебували на зберіганні ряду частин збройних сил України і тепер прийнято рішення провести ремонт танків з метою відновлення і поліпшення їхнього технічного стану.

Харківським конструкторським бюро з машинобудування та Харківським конструкторським бюро з двигунобудування були розроблені спеціальні програми з відновлення бойових якостей танків Т-84, де викладено перелік необхідних ремонтних робіт з розбирання, повної глибокої дефектації та ремонту з урахуванням потреб кожної. Усі позиції аргументовані і затверджені документально спеціальним актом, узгодженим з оборонним відомством країни. На даний момент завершується прийом зазначених виробів від збройних сил України і йде підготовка до початку виконання робіт.

БМ «Оплот» – відрізняється від базової моделі установкою нової гармати, динамічного і активного захисту українського виробництва, приладів прицілювання зарубіжного і українського виробництва, збільшеними бортовими екранами.


Не пропустіть