Американські військові тестують технологію безпілотних автомобілів

Армія США активно тестує технологію радіозв’язку на малих дистанціях з метою удосконалення функцій безпілотного керування військовою технікою. Випробування проходять недалеко від дослідного танкового та автомобільного центру армії США TARDEC у місті Уоррен, штат Мічиган.

Спеціальні канали зв’язку малого радіусу дії дають вантажним автомобілям у колоні можливість ділитися інформацією один з одним і з датчиками, встановленими вздовж дороги. Система обмінюється даними місця розташування, швидкості та умовами руху. TARDEC проводить подібні випробування систем вже протягом декількох років, проте на громадської дорозі тест відбувся вперше.

Дороги в Мічигані вже обладнані необхідною інфраструктурою для пересування безпілотних автомобілів. Раніше компанією Toyota в штаті проводилися випробування технологій автономного водіння. Крім цього, інший автовиробник, Faraday Future, подав заявку на проведення подібних тестів. Уряд штату також підтримує впровадження технологій безпілотного керування, прийнявши в кінці травня законопроект, що дозволяє використання на дорогах автономних машин.


Не пропустіть