Україна готує передачу Таїланду чергової партії ОБТ «Оплот»

Україна готує до передачі тайському замовнику чергової партії основних бойових танків (ОБТ) “Оплот”, що будуються на потужностях ДП “Завод ім. Малишева” (Харків) у рамках укладеного 2011 р. контракту обсягом понад $200 млн, пише milnavigator.com.

Згідно з повідомленням на сайті танкового заводу, виготовлення чергової партії “Оплотів” перебуває в стадії остаточного складання, вже найближчим часом військову техніку передадуть на приймання замовника.

“Збільшивши темп і ущільнивши терміни виробництва, повністю вклалися в задані часові рамки з тим, щоб уже найближчим часом успішно продемонструвати високий якісний рівень важкої бронетехніки в умовах полігону”, – наголошується в повідомленні.

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ “Оплот” прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлено перші два танки. Контракт обсягом понад $200 млн на постачання в Таїланд 49 українських танків БМ “Оплот” нового покоління укладено в 2011 році, у квітні 2012 року ДП “Завод ім. Малишева” розпочав реалізацію контракту. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ «Оплот», за даними заводу, склав $30 млн. Перші п’ять машин було відвантажено тайському замовнику на початку 2014 року, ще п’ять – у грудні 2015 року, і 10 машин – навесні 2016 року.


Не пропустіть