«КрАЗ» презентував військовим аташе броньовану техніку (Фото)

ПАТ «АвтоКрАЗ», спільно з іншими приватними оборонними підприємствами України, знайомив зі своєю військовою технікою представників Київської асоціації військових аташе, пише expert.com.ua

Захід відбувся 1 березня на базі НТУ України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».
Організатори заходу – Громадська організація «Ліга оборонних підприємств України», Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського та Департамент військової політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони України, запросили вітчизняного виробника вантажної техніки – завод «КрАЗ», взяти участь в презентації нових вітчизняних оборонних технологій. Кременчуцький автозавод, який активно працює в інтересах посилення оборонного потенціалу України, як завжди, відреагував на запрошення охоче, відправивши в столицю броньований автомобіль КрАЗ-Fiona. Він підходить для виконання бойових завдань як в міських, так і в умовах повного бездоріжжя. Автомобіль повністю броньований, він спроектований для захисту пасажирів від балістичних загроз з будь-якого кута. Всі компоненти автомобіля модифіковані для утримання ваги броні. Колеса автомобіля оснащені системою «run-flat». Салон автомобіля може змінюватися під різні вимоги замовника.

Fiona-APC створений на базі шасі автомобіля-всюдихода КрАЗ-6322 (6х6). Він може оснащуватися різними типами двигунів різних виробників. Автомобіль має гідравлічний привід задніх дверей, обладнаний пошуковими фарами, електричною лебідкою, камерою заднього виду, поворотною туреллю з місцем для кріплення зброї, гаком для буксирування.

Балістичний захист автомобіля рівня Level 3 по стандарту Stanag +4569.

Ця модель броньованого армійського всюдихода КрАЗ успішно несе службу не тільки в миротворчих місіях ООН, але і на передовій в зоні АТО. Військові зазначають надзвичайну потужність і прохідність КрАЗу, надійність бронекорпуса і інші технічні характеристики, які допомагають бійцям виконувати різні завдання і захищають на передовій.

ПАТ «АвтоКрАЗ» впевнений, що участь в таких заходах дозволить активізувати оборонно-промислове й військово-технічне співробітництво між Україною та іноземними державами, сприятиме створенню в країні нових виробництв із залученням іноземних технологій і інвестицій, пожвавленню державно-приватного партнерства.