Для фанатів вермахту: мотоцикл-всюдихід 1944 року по ціні “Кайена” (Фото)

У багатьох фанатів вермахту, та й взагалі всього Третього Реха, з’явилася можливість обзавестися справжньою реліквією Другої світової війни в особі напівгусеничного мотоцикла SdKfz 2, відомого також, як Kettenkrad HK 101. У найближчий уїк-енд один такий апарат пустить з молотка аукціон Bonhams, пише topgir.com.ua.

Kettenkrad – це один з найбільш відомих транспортних засобів часів Другої світової. Німецькі інженери розробили його для парашутно-десантних і гірничо-єгерських дивізій верхмахта і люфтваффе, але завдяки своїм високим динамічним і позашляховим характеристикам, він широко застосовувався усіма родами військ та підрозділами збройних сил нацистської Німеччини.

Випускався SdKfz 2 з 1940 по 1949 роки. За цей час було вироблено приблизно 9,4 тис. екземплярів моделі. У повоєнний час його використовували в народному господарстві. Але саме цей екземпляр був зроблений ще, так би мовити, за часів Гітлера – в 1944 році.

Що стосується технічних характеристик Kettenkrad, він оснащений 1,5-літровим 4-циліндровим мотором від Opel Olimpia, що видає 36 к.с. Трансмісія – 3-ступінчаста. За шосе мотоцикл здатний пересуватися зі швидкістю 62 км/год, а по бездоріжжю – 40 км/год. Вантажопідйомність – 350 кг.

Торги підуть 19 березня в британському Гудвуді. Сума угоди, як очікується, складе 60-80 тис. Фунтів стерлінгів, тобто приблизно 69-91 тис. Євро.