Українська армія отримає поліпшені «Богдани»

Санітарний автомобіль Богдан-2251 збираються модернізувати для потреб медичної служби ЗСУ. З цією метою створені спеціальні робочі групи, які будуть координувати роботу з заводом-виробником – черкаським ДП “АСЗ№2” АТ “АК Богдан Моторс”, повідомляє Autouniversum з посиланням на прес-службу Міноборони України.

До робочих груп увійшли представники міністерства, волонтерських і громадських організацій. В ході експлуатації санітарних Богданов були виявлені недоліки, зараз ведеться робота по їх усуненню з метою удосконалення технічної, медичної та експлуатаційної складових.

Про зупинення виробництва автомобілів мова не йде. На підприємстві «Богдан Моторс» превентивно розробили і готові провести заходи з модернізації автомобіля Богдан-2251.

Кінцева мета – замінити застарілі УАЗ-3962 російського виробництва на якісні санітарні автомобілі класу «А». Потреба в армії в таких транспортних засобах, за підрахунками, обчислюється сотнями.

Богдан-2251 – це вітчизняна розробка з 70% локалізацією виробництва. Перед постачанням для потреб Збройних сил України машина пройшла серію випробувань, проте у частині авто з 50 поставлених в зону АТО вийшла з ладу паливна система через використання неякісного пального і порушення умов експлуатації.