В Україні знайшли альтернативу застарілим армійським УАЗам (Фото)

Основному автомобілю української армії УАЗ-469 виповнилося 46 років. Як правило, це вже морально і фізично застарілі автомобілі. За оцінками Генштабу, до 77% військового автопарку – це машини віком понад 20 років. Волонтерські вливання, в цьому контексті, – це разова акція, яка не вирішує проблеми застарілого автопарку в цілому.

На зміну цій техніці в Україні вже почали створювати інші машини. Так Богдан Моторс представив свій багатоцільовий автомобіль Богдан-2351. Він уже пройшов випробування Міноборони і отримав рекомендації для контрольованої експлуатації.

Богдан-2351 – уніфікований багатоцільовий позашляховик. Його платформа дозволяє адаптувати його під виконання різних завдань для кожного окремо взятого підрозділу. Він може перевозити людей і/або невеликі вантажі, бути автомобілем супроводу.

Богдан-2351 побудований на базі повнопривідного шасі Great Wall Wingle 5. Позашляховик оснащений дволітровим турбованим дизельним мотором на 140 к.с. (105 кВт). Кузов складається з суцільнометалевої подвійної кабіни і вантажного відділення.