В Україні презентували першого бойового колісного робота вітчизняного виробництва (Фото)

Запорізька компанія «Інфоком ЛТД» на виставці під Києвом представила бойового колісного робота «Ласка 2.0». Новий робот розробляється для вогневої підтримки підрозділів, транспортування боєприпасів і перевезення поранених, інформує enovosty.com.

Сьогодні військові багатьох країн світу зацікавлені в розробці декількох класів роботів, в тому числі і бойових. Вважається, що роботи дозволять військовим ефективніше виконувати бойові завдання, а також знизити втрати складу завдяки відправці автономних систем в небезпечні зони.

Український бойовий робот виконаний на рамі квадроцикла. Апарат оснащений дистанційно керованим бойовим модулем з кулеметом ПКМ калібру 7,62 міліметра. Все електронне обладнання «Ласки» живиться від акумулятора, в той час як пересувається робот за допомогою звичайного двигуна внутрішнього згоряння.

Робот здатний працювати на одній зарядці акумуляторів близько доби. Дальність дії апарату по каналу зв’язку становить 2 кілометри. Розробники стверджують, що робот вже пройшов перший етап випробувань на танковому полігоні. Другий етап перевірок планується провести до кінця поточного року.