Компанія Mercedes-AMG представила 800-сильну гібридну установку (Фото)

Німецький автовиробник розповів про нові силові агрегати.

Компанія Mercedes-AMG розповіла подробиці про нові гібридні силові установки, які тепер будуть встановлюватися на «заряджені» моделі марки. По суті, вони являють собою силові установки на базі бензинових турбомоторів, які поєднуються з особливими коробками передач, спеціально розробленими батареями, а також оригінальною системою повного приводу.

За даними компанії, нові силові установки є модульними – виробник може з легкістю замінити деякі деталі, що здешевить вартість виробництва. Цікавою особливістю нових гібридних силових установок стане їх конструкція – вони будуть поєднувати в собі відразу два типи гібридів – підключаємий і «м’який».

Повідомляється, що такий принцип побудови призведе до плавного старту і максимально ефективного прискорення. При цьому ДВЗ і «м’який гібрид» будуть приводити в рух передню вісь, а електромотор – задню. Спеціально для цього був розроблений спеціальний електродвигун, який видає від 95 до 204 к.с. і 320 Нм крутного моменту.

Для живлення електромотора була розроблена батарея ємністю 6,1 кВт/год з системою рідинного охолодження, яка постійно підтримує оптимальну температуру. Крім цього блок управління електромотором може розподіляти крутний момент між задніми колесами і навіть відправляти «надлишки» потужності на передню вісь.

Інформації про те, яка модель з серії Mercedes-AMG отримає нову силову установку першою, в даний час немає. Однак стало відомо, що в сукупності з усім перерахованим вище, «заряджені» моделі будуть оснащуватися новим нагнітачем, за допомогою якого віддачу одного лише 2-літрового ДВЗ доведуть до 450 к.с.