У Мережі показали рендери нового Peugeot 308 Cross 2022 (Фото)

Компанія Peugeot планує відмовитися від високопродуктивного варіанта моделі 308, додавши в лінійку третій кузов. Автомобіль отримає версію «під кросовер», якій належить конкурувати з Renault Arkana. Незалежні дизайнери показали, як вона буде виглядати.

Нова версія 308 ще не отримала офіційної назви і поки носить внутрішній індекс P54. Це буде універсал зі спортивним дизайном і збільшеним дорожнім просвітом, який виявиться не таким великим, як у повноцінного кросовера 3008.

Судячи з першого рендера новинки, опублікованому в Мережі, передню частину 308 Сross французькі дизайнери залишать недоторканою. Основні зміни припадуть на корму, яку виконають в стилі купе. За нижньої кромки кузова встановлять типовий для сучасних SUV обвіс з нефарбованого пластика. У салоні можна очікувати появи нової панелі приладів I-Cockpit і 10-дюймового дисплея мультимедійної системи на центральній консолі.

Про технічну сторону автомобіля поки нічого невідомо. Швидше за все, приводити в рух новинку будуть гібридні силові установки на базі бензинових ДВЗ потужністю 180 і 225 кінських сил, що працюють в парі з 8-діапазонним “автоматом”.

Прем’єра нового крос-купе Peugeot запланована на весну 2022 року. У продаж автомобіль надійде в другому півріччі того ж року.