Вигляд електрокара Apple відтворили на основі патентів (Фото)

Дизайнери британської лізингової компанії Vanarama опублікували власну версію образу майбутнього електромобіля фірми Apple. Стверджується, що незвичайний дизайн електрокросовера реалізований з опорою на патентні документи Apple, що є у відкритому доступі, — в деяких випадках вказані навіть номери свідоцтв.

Частина деталей оформлення кузова стала візуальними посиланнями до гаджетів Apple. Наприклад, висувні дверні ручки повинні нагадувати про бічні кнопки iPhone, сітка на «решітці радіатора» – про вентиляційні отвори Mac Pro, а колір кузова названий одним з найпопулярніших у Apple з часів iPhone 4.
Чому “електрокар Apple” отримав такий незвичайний клиноподібний силует, не уточнюється. А ось скляна «капсула» салону та практично позбавлений стійок кузов стали результатами вивчення патентів Apple. З того ж джерела запозичена і концепція задніх дверей, які відкриваються проти руху руху разом з частиною скління.

Домінантою інтер’єру електромобіля стане, на думку дизайнерів, величезний дисплей на передній панелі, який складається з кількох безшовно з’єднаних екранів (технологія також запатентована). Відображення інформації на екрані можна буде налаштовувати в широких межах. З’явиться у електрокара Apple та фірмовий голосовий помічник Siri.

Тонкі крісла електромобіля можна буде розвертати одне до одного. Не виключено, така схема посадки пасажирів є натяком на високі автономні можливості майбутньої новинки.