Rolls-Royce припинить випуск легендарного автомобіля

У 2016 році на заводі в Гудвуді будуть зібрані останні екземпляри Phantom сьомого покоління

Компанія Rolls-Royce в 2016 році завершить виробництво моделі Phantom поточного покоління. Про це повідомив генеральний директор Rolls-Royce Motor Cars Торстен Мюллер-Отвос.

Rolls-Royce Phantom поточного, сьомого покоління, почав випускатися більше 13 років тому. Автомобіль оснащувався 6,75-літровим двигуном V12 потужністю 453 к.с., який поєднувався з 6-ступінчастою трансмісією ZF. Надалі трансмісія була замінена на 8-ступінчасту. Крім того, в 2007-2008 роках у Rolls-Royce Phantom з’явилися дві додаткові версії – Phantom Coupe і Drophead Coupe. Їх випуск в подальшому не планується. Відхід зі сцени цих легендарних моделей буде відзначений спеціальною колекцією Phantom Zenith, до якої увійдуть всього 50 ексклюзивних автомобілів. Тим часом, повністю «вбивати» модель Phantom в британській компанії не планують. Більш того, в Rolls-Royce готують до випуску Phantom нового, восьмого покоління.

Фотошпигунам видання Motor1 вже вдалося зробити перші знімки цього автомобіля, що проходить зимові випробування. Відомо, що вихід нового Rolls-Royce Phantom, який буде побудований на новій алюмінієвій платформі, запланований на 2018 рік, однак подальші подробиці про новинку не повідомляються. Автомобіль нового покоління буде виконаний «в інноваційному дизайні з використанням виняткових технологій» – ось єдине, про що обмовився генеральний директор Rolls-Royce Торстен Мюллер-Отвос.