Mazda вивела на тести електричного наступника культовій Mazda 6 (Фото)

Mazda готує новий електричний седан EZ-6, який стане спадкоємцем класичної Mazda 6. Очікується, що модель з’явиться у продажу ближче до 2026 року і матиме автономію до 600 км. Прототип уже тестується, а перші шпигунські фото показують збереження фірмового стилю KODO та низку нових дизайнерських рішень, як-от закрита решітка радіатора і спортивний спойлер.

Mazda EZ-6 базується на дизайні концепт-кара, презентованого минулої весни в Китаї. Автомобіль вирізняється стильним, заниженим дахом і втопленими дверними ручками. Задні ліхтарі з’єднані світловою смужкою, а загальний вигляд натякає на практичний кузов, хоча ще не ясно, чи це п’ятидверний седан.

Фото: motor.es

Нова Mazda стане конкурентом Tesla Model 3, BMW i4 та Polestar 2. Очікується, що EZ-6 буде представлена з одним або двома електродвигунами. Також можлива поява версії з бензиновим подовжувачем запасу ходу для ринку Китаю, хоча на європейський ринок ця версія може й не потрапити.

Електромобіль отримає батарею, здатну забезпечити до 600 км автономії, а також функцію швидкої зарядки. Mazda планує продавати EZ-6 не лише в Європі, а й у США.

Фото: motor.es
Джерело motor.es