Volkswagen продемонстрував перше зображення нового кросовера на базі Polo (Фото)

Volkswagen поділився першими дизайн-скетчами нового компактного купе-кроссовера для Європи, який буде називатися Taigo. Новинка повинна дебютувати найближчим часом, а її продажі почнуться до кінця нинішнього року.

Taigo розроблять на основі моделі Nivus, яка, в свою чергу, створена на модульній архітектурі MQB-A0. У Volkswagen новинку називають CUV (Crossover Utility Vehicle), яка поєднує в собі підняту посадку в салоні, високий кліренс і спортивний силует кузова. Машина отримає довжину в 4260 мм.

Taigo повинен обзавестися трьохциліндровими моторами об’ємом 1,0 л продуктивністю 95 і 110 к.с., а ще 150-сильною 1,5-літровою “турбочетвіркою». Дизельних і гібридних версій модель не отримає.

Стандартно авто оснастять фронтальною світлодіодною оптикою, а за доплату його можна буде доукомплектувати віртуальною «приборкою» і сучасними електронними «помічниками».

Volkswagen Taigo повинен встати на конвеєр автозаводу в іспанській Памплоні, де в даний час також здійснюється виробництво хетчбеків Polo і кросоверів T-Cross.

Крім цього деякий час назад зазначалося, що німецька компанія Volkswagen опублікувала перше зображення нового покоління мінівена Multivan 2022 року. Слід підкреслити, що новинка обзавелася світловою планкою на фальшрадіаторній решітці.