Ford представив новий універсал-кросовер Evos (Фото)

Після місяців чуток і шпигунських знімків Ford Evos нарешті постав перед нами в рамках міжнародного автосалону в Шанхаї.

Як і Citroën C5 X, це сімейний автомобіль невизначеного сегмента, створений як суміш універсалу і позашляховика. Він являє собою перший продукт американської марки, який в значній мірі буде розроблений командою в Китаї, де і планується запустити його продажі. До речі, збірку налагодять на спільному підприємстві Changan Ford.

Це приваблива п’ятидверна машина з передньою панеллю, яка нагадує іншу китайську модель – нещодавно випущений позашляховик Equator. Світлова смуга над решіткою поступово стає дизайнерською тенденцією для створення візуального зв’язку між світлодіодними ДХВ. Висувні дверні ручки нагадують нам про Mustang Mach-E, і хоча Ford каже, що бічний профіль – це купе-позашляховик, для нас він більше схожий на універсал з високим кліренсом.

Інтер’єр сильно відрізняється від нинішнього дизайну Ford за рахунок використання надширокого екрану. Повністю цифрова комбінація приладів має тепер загальну діагональ 12,3 дюйма і доповнена сенсорним екраном з роздільною здатністю 4K і розміром 27 дюймів. Вони розміщені за масивним склом, який простягається майже через всю панель приладів, аналогічно тому, що можна побачити в Honda E, де є п’ять розташованих поруч екранів.

Інформаційно-розважальне програмне забезпечення працює на власному програмному забезпеченні Ford SYNC + 2.0 з технологією штучного інтелекту Baidu і тим, що компанія називає «віртуальним персональним помічником». Як Mustang Mach-E і F-150, Evos підтримує бездротові оновлення, що фактично означає, що універсал-позашляховик стане краще з майбутніми версіями програмного забезпечення без необхідності доставляти автомобіль дилеру.

Поки немає інформації про продаж моделі на інших світових ринках, але ходять чутки, що Ford Evos замінить Mondeo в Європі і Fusion в Північній Америці.