Opel представив мініатюрний електромобіль початкового рівня (Фото)

Машина займе ринкову нішу між скутерами і легковими автомобілями. Більш того, автомобілем можна буде керувати підлітками.

Німецький бренд Opel представляє новий електромобільчик Rocks-e, який відноситься до класу «Sustainable Urban Mobility», або SUM. Як запевняють в офіційному прес-релізі, новинкою можуть управляти підлітки від 15 років, для цього треба мати всього лише водійське посвідчення категорії АМ.

Відзначимо, що раніше у компанії були невеликі моделі. Однак з метою економії від Opel Karl і Adam було вирішено відмовитися. Цікаво, що Karl досі виробляється на колишньому заводі GM у В’єтнамі під національним брендом VinFast.

Проте в Opel не залишили ідеї створення автомобіля розмірами менше Corsa. Але Rocks-e аж ніяк не самостійна розробка, а клон Citroen Ami. З відмінностей – фірмовий дизайн від німців. Варто окремо відзначити назву Rocks, яка завжди була відмінною рисою «піднятих» варіантів Adam та Karl.

Rocks-e має вкрай компактні розміри – 2,4 метра в довжину і 1,39 метра в ширину, що, до речі кажучи, відчутно менше, ніж у китайського бестеллера Wuling Hongguang Mini EV. Крім того, Rocks-e має вкрай невелику масу в 471 кілограм, що майже на 200 кг менше, ніж у «китайця».

Технічні характеристики в цілому аналогічні французькому прототипу. Електромоторчик розвиває всього 8 кінських сил. Батарея ємністю в 5,5 кВт*год дозволяє Rocks-e подолати 75 кілометрів за методикою WLTP, при цьому зарядити машину цілком реально від побутової мережі за 3,5 години. Максимальна швидкість не перевищує 45 км/год.

Продажі Opel Rocks-e почнуться цієї осені. Ціни поки не оголошені, однак навіть в мінімальній комплектації автомобіль отримає панорамний дах. У 2022 році машинку обіцяють привезти і в інші країни.


Не пропустіть