Toyota Raize отримали новий суперекономічний гібрид (Фото)

Лінійка двигунів близнюків Daihatsu Rocky і Toyota Raize отримала нову силову установку, головним плюсом якої є висока паливна економічність.

Йдеться про гібрид e-Smart Hybrid, що включає 1,2-літровий бензиновий двигун, не пов’язаний з колесами, який через генератор виробляє електрику і підряджає тяговий акумулятор (ємністю 4,3 А/год). Той, своєю чергою, живить електромотор. Як стверджує автовиробник, нова силова установка для Daihatsu Rocky та Toyota Raize витрачає всього 3,6-літра палива на 100 кілометрів, що є найкращим показником у класі. Її віддача дорівнює 106 кінським силам, а момент, що крутить, становить 170 Нм.

Привід гібриду – передній. Силова установка дозволяє прискорювати, так і зупиняти машину, використовуючи тільки одну педаль газу. Вся енергія, вироблена під час гальмування, переробляється на електрику.

Паралельно з появою версії e-Smart Hybrid було доопрацьовано 1,2-літровий бензиновий «турбомотор» WA-VE, в якому інженери Toyota модернізували системи охолодження та мастила, що знизило тертя та підвищило загальний коефіцієнт корисної дії до 40 відсотків.

Ціни на Daihatsu Rocky в Японії починаються з позначки в 1 667 000 ієн або 385 тис. гривень. За Toyota Raize просять щонайменше 1 мільйон 707 тисяч ієн (394 500 грн).

Обидві моделі в сучасному поколінні випускаються з кінця 2019 року.