Розкрито технічні подробиці кросовера Maserati Grecale (Фото)

Анонс кросовера Maserati Grecale відбувся вперше восени 2020-го, представити новинку збиралися ще навесні нинішнього року, але прем’єру перенесли на осінь, однак і 16 листопада показ було скасовано. Чергову дату прем’єри тепер перенесено на весну наступного року.

Офіційна версія скасування прем’єри — дефіцит на ринку мікросхем та затримка виробництва. Але все ж таки журналісти з видавництва Autocar змогли випробувати прототипи молодшого кросовера Maserati Grecale і розкрити деякі подробиці про нову модель.

Maserati Grecale побудований на платформі Giorgio. Новий крос буде з розширеною колією і, крім пасивної або адаптивної пружинної підвіски, зможе запропонувати майбутнім власникам трикамерні пневмостійки. Також на вибір будуть запропоновані колеса – від 19 до 21 дюйма.

У базовій комплектації буде встановлений турбований 4-циліндровий двигун з комбінованим наддувом об’ємом 2,0 літра і стартер-генератором. Такий гібрид здатний видавати 300 кінських сил та 450 Нм. Більш дорогі комплектації будуть обладнані V-подібним шестициліндровим агрегатом бітурбо серії Nettuno об’ємом 3,0 літра. Дебют цього двигуна відбувся на суперкарі Maserati MC20. Така силова установка здатна видати 630 к.с (730 Нм), але для нового кросу потужність програмно буде занижена. Як трансмісію в обидві версії встановлені 8-швидкісні АКПП ZF і оснащені повним приводом з муфтою підключення осі.

Базові версії масою 1870 кг здатні розігнатися з місця до 100 км/год за 5,6 секунд і без проблем розігнатися до 240 км/год. За допомогою шайби, встановленої на рульовому колесі, можна вибрати один із кількох їздових режимів.

Доведення молодшого кросовера майже закінчено. Вже зібрано 250 одиниць авто, а пізніше може з’явитися електрична версія Maserati Grecale.


Не пропустіть