У Китаї представили новий кросовер Toyota Venza (Фото)

Поточна Toyota Venza дебютувала в 2020 році й є американським різновидом кросовера Toyota Harrier. А на автосалоні в Гуанчжоу дебютувала дещо інша Venza. Цей варіант призначений для ринку КНР та має свої цікаві особливості. Насамперед – інший вираз обличчя. Передній обтічник з глухою вставкою між фарами та висунутим вперед носом зробив паркетник схожим на спорткар Toyota GR Supra.

Змінений дизайн був потрібен для того, щоб покупці могли розрізняти кросовери Harrier та Venza, адже в Китаї будуть продаватися обидві машини. Та якщо Toyota Harrier виробництва СП FAW-Toyota зовні майже не відрізняється від глобальних побратимів, модель Venza, що випускається «конкуруючим» заводом GAC-Toyota, набула більш спортивного іміджу.

Втім, інтер’єр у двох машин абсолютно однаковий. Натомість китайська парочка набула віртуальних приладів (з екраном діагоналлю 12,3 дюйма), які пропонуються для найбагатшої комплектації, тоді як у Японії та Америці Harrier/Venza має лише аналогові шкали з центральним екраном. Плюс встановлений інший пульт клімат-контролю, в який врізано невеликий екранчик для відображення режиму роботи.

Набір силових агрегатів – такий, як в Японії. Базові Harrier та Venza в КНР оснащені атмосферником 2.0 (171 к.с.) та варіатором Direct Shift CVT, який має «механічну» першу передачу для рушання з місця. Такі машини виключно передньопривідні. Альтернатива – гібридна система в складі двигуна 2.5 (178 л.с.), електромотора (120 л.с.) та електромеханічного варіатора, а за доплату буде ще й повний привід E-Four з додатковим електродвигуном на задній осі (54 л.с.). Пікова віддача зазвичай набагато нижча суми потужностей всіх двигунів і обмежена електронікою: 218 к.с. у передньопривідного гібрида та 222 к.с. у повнопривідного.

Джерело Тарантас

Не пропустіть